Ležeči policaji naj bi predstavljali preveliko grožnjo za prometne nesreče, zato bi se lahko zgodilo, da jih bo Evropska komisija povsem prepovedala.

Danes je povsem na mestu govoriti o prometu, obeležujemo namreč svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ki letos poteka pod geslom V poklon življenju. Ta dan predstavlja poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje prometne varnosti. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so čisto vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive. 

Varnost v cestnem prometu se izboljšuje

Evropska unija si je že pred časom zadala cilj, da v obdobju med letoma 2010 – 2020 vzpostavi evropski prostor varnosti v cestnem prometu. Varnost v cestnem prometu se je v EU v zadnjih desetletjih bistveno izboljšala tudi zaradi ukrepov na ravni EU ter na nacionalni in lokalni ravni, ki so se nanašali na obnašanje udeležencev v cestnem prometu, vozila in infrastrukturo.

Večjo varnost je mogoče pripisati tudi zakonodajnim zahtevam Evropske unije glede varnosti vozil, ki so bile v zadnjih letih uvedene v okviru politike EU za varnost v cestnem prometu. Eden izmed ukrepov v prihodnosti pa bi lahko temeljito spremenil izgled naših cest.

Ceste v Evropski uniji so najvarnejše na svetu, čemur potrjuje tudi statistika.

Ležeči policaji so vzrok za nesreče in hujše posledice

Čeprav so naše ceste varne, glede na opravljene raziskave kaže, da so cestne ovire za umirjanje prometa povečale nevarnost za nastanek prometnih nesreč. Tako je v zaključku oktobra Odbor Evropskega parlamenta za promet in turizem Evropsko komisijo pozval, naj ukrepa.

Naprave za umirjanje prometa ali nekatere vrste zavornih ovir naj bi včasih povzročile nesreče ali pa poslabšale posledice, zlasti če gre za motorna dvokolesa.

»Odbor Evropskega parlamenta za promet in turizem v svojem poročilu o povečanju varnosti avtomobilov v EU z dne 23. 10. 2017 v 5. točki poziva Komisijo, naj predlaga kateri koli standardizacijski ukrep, ki bi lahko odpravil pomanjkljivosti,« so za nas povedali v slovenski informacijski pisarni Evropskega parlamenta.

Prometne nesreče lahko in moramo preprečiti

Ob letošnjem svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, se mednarodne aktivnosti odvijajo v okviru poziva k zmanjšanju števila smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah za 50 odstotkov do leta 2020.

Veliko žrtev je mladih, veliko število prometnih nesreč pa bi lahko in morali preprečiti. Tudi odnos javnosti do smrti, poškodb in žrtev prometnih nesreč povečuje občutek nemoči, saj je le-ta velikokrat nezadosten in neprimeren do izgube življenja ali kakovosti življenja.

Kakšne spremembe naj torej pričakujemo? 

V prihodnjih mesecih lahko pričakujemo nov ukrep Komisije, ki bi lahko ležeče policaje oziroma podobne naprave za umirjanje prometa celo prepovedala. Taki indici so se namreč pojavili v javnosti, zaradi česar so predvsem lokalne oblasti zelo previdne pri načrtovanju novih prometnic. Da bi Komisija ležeče policaje povsem prepovedala je težko verjetno, a glede na velik poudarek k prometni varnosti opozorila Odbora Evropskega parlamenta za promet in turizem zagotovo ne bodo spregledali.

Težko vprašanje je tudi, kaj bi spremembe v standardih glede cestnih ovir oziroma celo prepoved ležečih policajev pomenila za že obstoječe naprave za umirjanje prometa. Odstranjevanje teh, ki ne bi bili več v skladu z predpisi, bi stalo veliko denarja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice