Epidemiološka slika na Hrvaškem ni katastrofalna, a ljudje se ukrepov ne držijo. Hrvaška ena izmed držav, kjer je uporaba zaščitnih mask najnižja.

Namestnica direktorja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš je po poročanju 24sata.hr v programu televizije N1 povedala, da je danes na Hrvaškem 76 na novo okuženih. To povečanje je po besedah Marije Bubaš pričakovano.

Neupoštevanje ukrepov je po njenih besedah močno pripomoglo k povečanju števila okuženih.

Marija Bubaš je predlagala, da bi bilo na Hrvaškem goste potrebno opomniti, da naj v primeru zdravstvenih težav ali povišane telesne temperature ostanejo doma. Poudarja, da sta ključni predvsem previdnost in odgovorno ravnanje.

Marija Bubaš je po poročanju 24sata.hr še poudarila, da epidemiološka slika na Hrvaškem ni katastrofalna, a da se ljudje ne držijo ukrepov.

Dodala je še, da je Hrvaška ena izmed držav, kjer je uporaba zaščitnih mask najnižja. Raziskave po njenih besedah kažejo, da lahko uporaba platnenih zaščitnih mask za 30 odstotkov zmanjša možnost okužbe.

Namestnica direktorja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo je po poročanju 24sata.hr še opozorila, da če se ljudje ne držijo ukrepov, lahko število okuženih naraste v trimestno številko.

Dodala je še, da so največja težava asimptomatski prenašalci virusa, saj sploh ne vedo, da so okuženi, zato je potrebna fizična razdalja in nošenje mask.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice