Predor Log pred mejnim prehodom Gruškovje (Foto: Prometno-informacijski center za državne ceste)
Preventivni ukrepi, s katerimi naj bi zajezili širjenje novega koronavirusa, na slovenskih cestah in mejnih prehodih že povzročajo preglavice.

Na meji z Madžarsko je prepovedan promet za vsa vozila, ki prihajajo iz Italije.

Na meji z Italijo velja omejitev tovornega prometa pri vstopu v Slovenijo, katerega končna destinacija ni Republika Slovenija. Omejitev ne velja v primeru prevoza poštnih pošiljk, zdravil, zaščitne opreme in medicinskih pripomočkov ter človekoljubne pomoči.

Zaprti so vsi manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo prehodi: Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Krvavi Potok in Škofije.

Hrvaška na meji zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije.

Stanje na avtocesti A4, kamera na Hajdini, pogled proti Gruškovju (Foto: Prometno-informacijski center za državne ceste)

Čakalne dobe tudi za osebna vozila

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški kolona vozil dolga 11 kilometrov. Vozila na avtocesti A4 stojijo že pri priključku Lancova vas. Čakalna doba za tovorna vozila za izstop iz Slovenije na mejnem prehodu Gruškovje znaša več kot osem ur, osebna vozila čakajo eno uro.

Na mejnem prehodu Zavrč je čakalna doba za vsa vozila pri izstopu iz Slovenije, torej tako tovorna kot osebna vozila in avtobuse, sedem ur.

Na mejnem prehodu Središče ob Dravi pri izstopu tovorna vozila čakajo pet ur.

Pred mejnim prehodom Dolga vas proti Madžarski so zastoji dolgi dva kilometra, zastoji so tudi na mejnem prehodu Pince proti Madžarski.

Pred mejnim prehodom Pince

Rekordna čakalna doba: več kot 17 ur

Po podatkih Prometno-informacijskega centra so zastoji najdaljši na dolenjski avtocesti, med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje, proti Hrvaški. Kolone vozil so tam dolge devet kilometrov, tako na voznem kot na odstavnem pasu. Čakalna doba za tovorna vozila za izstop iz države znaša več kot 17 ur.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice