Foto: Instagram profil Sanja Perkovic.
Naravne stvaritve, ki spominjajo na določeno obliko, so med turisti zelo priljubljene, še posebej pa navdušujejo tiste, v obliki srca.

Na Štajerskem navdušuje svetovno znana cesta, ki se med vinogradi vije v obliki srca, hrvaška obala pa je polna ‘srčkastih otočkov’, ki jih enostavno morate videti.

In ne, ne gre le za enega - hrvati trdijo, da gre za pravcati nabor »srčkanih« otokov.

Otok Galešnjak

Otok Galešnjak je zaradi svoje posebne oblike srca že nekaj časa je znan kot »hrvaški otok ljubezni«. Pozornost svetovne javnosti je pritegnil leta 2008, ko je program ‘Google Earth’ razglasil, da je to eden od naravnih pojavov srčkaste oblike.

Otok je res eden izmed najbolj znanih jadranskih otokov v obliki srca, a še zdaleč ni edini ‘srčkast’ otok v Jadranu. Vsi se nahajajo v okolici Zadra, poroča Morski.hr.

Otok Galešnjak.

Otok Lukovnik

Na pogled zelo podoben otoku Galešnjak je otok Lukovnik, ki je od Galešnjaka oddaljen le 40 kilometrov.

Otok Lukovnik.

Otok Rončić

Otok Rončić je po obliki na las podoben otoku Lukovniku, razlikuje se le po vegetaciji, prav tako pa ima ta bolj raven teren. Ni dosti oddaljen od prejšnjih dveh omenjenih otokov, saj je del kornatskega arhipelaga. Natančneje, nahaja se med otokoma Sit in Žut.

Otok Rončić.

Otok Mrtonjak

Eno od grmičastih in zelenkastih hrvaških otoških src je našlo svoje mesto ob otoku Dugi otok, imenuje se otok Mrtonjak. Tako kot drugi srčkasti otoki, je tudi ta nenaseljen.

Otok Mrtonjak.

Otok Lisac

Otok Lisac, ki se nahaja tik pred mestom in pristaniščem Sveti Juraj je popolnoma gol otok, nenaseljen, a spominja na obliko srca.

Otok Lisac.

Silhueta srca pod gladino morja

Se pa pod gladino hrvaškega morja skriva tudi silhueta v obliki srca, ki jo imenujejo Gromilica. Nahaja se na Prokljanskem jezeru ob ustju reke Krke.

Gromilica.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice