Ponujamo vam izbor prostih delovnih mest v okviru mreže EURES in Evropskega urada za izbor osebja (EPSO).

Tokrat vam med drugim predstavljamo zanimive priložnosti za mladinske socialne delavce in inženirje strojništva, delavce v gostinstvu in hotelirstvu ter farmacevtske tehnike. Ponuja pa se tudi priložnost za pripravnike, in sicer v Agenciji za globalne satelitske navigacijske sisteme. 

Mladinski socialni delavec – Avstrija

V sosednji Avstriji eno največjih socialnih podjetij na Štajerskem prosto delovno mesto ponuja mladinskemu socialnemu delavcu. Od kandidata pričakujejo veselje do dela z mladimi, dobre organizacijske in vodstvene sposobnosti ter končano izobrazbo psihološke smeri z najmanj 60 ECTS. Če se prepoznate v opisu, lahko s približno 30 urami na teden služite 2.330,60 evrov mesečno (osnova za polni delovni čas).

Inženir strojništva – Avstrija

Priložnost se ponuja tudi inženirjem strojništva. Podjetje Manpower išče motiviranega sodelavca  na področju strojništva za dolgoročno zaposlitev. Naloga novega sodelavca bi bila izvedba dela po načrtu, upravljanje s stroji in montaža mehanskih sklopov. Pogoj je tudi dobro znanje nemškega jezika in pripravljenost za nadurno delo. Mesečni dohodek za takšno delo pa znaša 2.400,00 evrov bruto. 

Delavec v gostinstvu in hotelirstvu – Hrvaška

Hrvaško podjetje Sunčani Hvar medtem zaposli natakarje, kuharje in receptorje. Med delovnimi nalogami so sprejem naročil, postrežba hrane in pijače ter skrb za čistočo. Prijavijo se lahko tudi kandidati, ki so po izobrazbi kuharji. Veliko prednost imajo posamezniki, ki imajo vsaj eno leto delovnih izkušenj. Potrebujejo pa tudi izkušene receptorje, ki radi delajo z ljudmi in imajo zelo dobro znanje angleškega jezika. 

Farmacevtski tehnik – Nemčija

Nemško podjetje Kristall Apotheke nudi zaposlitev farmacevtskemu tehniku, ki lahko delodajalca prepriča z odličnim znanjem nemškega jezika ter profesionalnim odnosom do strank. Naloga kandidata bi bila strokovno svetovanje o zdravilih ter prodaja sredstev za nego, kozmetiko in drugih sredstev za varovanje in vzdrževanje zdravja. Pogodba se sklene za določen čas. 

Pripravništvo – Češka

Pripravniki, ki so državljani ene od držav članic Evropske unije in imajo zaključeno univerzitetno diplomo, se lahko do 30. junija 2020 prijavijo na pripravništvo, ki ga ponuja Agencija za globalne satelitske navigacijske sisteme. Kandidat mora temeljito obvladati dva uradna jezika Evropske unije, pogoj pa je tudi, da se na razpis za GSA prijavlja prvič. Pripravništvo sicer traja šest mesecev in je plačano.

Prispevek je nastal v sodelovanju z informacijsko točko Europe Direct Pomurje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice