Po poročanju 24sata.hr je bilo v zadnjih 24 urah na Hrvaškem s koronavirusom okuženih 95 ljudi.

Od začetka epidemije, ki se je na Hrvaškem pričela 1. aprila je to drugo najvišje število okuženih. 1. aprila je bilo na Hrvaškem okuženih 96 oseb.

Skupno število bolnikov s koronavirusom na Hrvaškem je sedaj 2483.

Doslej so na Hrvaškem testirali 74.657 ljudi, od tega 919 v zadnjih 24 urah. V bolnišnici je 42 ljudi, na respirator ni priklopljen nihče. Skupno število ozdravljenih je 2149, to pomeni, da so v 24 urah na novo ozdravele štiri osebe . Skupno število mrtvih je 107, so zapisali na spletni strani 24sata.hr.

Index.hr pa opzarja, da Hrvaška opravi veliko manj testov na okužbo s  koronavirusom, kot druge države. Zapisali so, da je to ključna težava.

Vse večje svetovne organizacije priporočajo široko testiranje na koronavirus kot del strategije za izhod iz popolne zaustavitve in življenje v novi normalnosti z virusom.

Zdravstvene organizacije poudarjajo, da pri izvajanju množičnega testiranja lahko obstajajo določene ovire. Ena izmed teh je pomanjkanje reagentov na trgu, problem pa je tudi v pomanjkanju strokovnega osebja in zmogljivosti, saj so testi, ki zaznajo prisotnost virusa, precej zahtevni - brise mora vzeti dobro usposobljena oseba, njihova obdelava pa običajno traja več ur, še poroča Index.hr.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice