V Avstriji bo od oktobra naprej veljala denarna kazen za zakrivanje obraza.

Kdor bo imel v Avstriji od 1. oktobra naprej zakrit obraz, bodisi z burko bodisi z masko za zaščito dihal, bo moral plačati denarno kazen v višini 150 evrov.  Kdor pa se bo upiral pozivu, da razkrije svoj obraz, bo moral v spremstvu policije na postajo, poroča nemška tiskovna agencija Deutsche Presse-Agentur.

Generalna direktorica za javno varnost Michaela Kardeis je ob tem zagotovila, da bodo strogo sledili črki zakona. Tiskovni predstavnik policije pa je pojasnil, da bodo osebe, ki ne bodo razkrile obraza, odpeljali na policijsko postajo, kjer »lahko sledi tudi aretacija«. Oseba mora nato policijsko postajo zapustiti z razkritim obratom, je dodal.

Maske za zaščito dihal, ki so sicer priljubljene pri turistih iz Azije, bodo dopuščali le, če oseba predloži zdravstveno potrdilo oziroma če oblasti izdajo opozorilo pred smogom ali drugimi nevarnimi snovmi, je še dejala Kardeisova. Maske pa bodo dovoljene le ob pustnem času, poroča STA.

Milijonar napovedal, da bo prevzel kazni za ženske

Alžirsko-francoski milijonar Rachid Nekkaz je po pisanju nemške tiskovne agencija ob tem sporočil, da bo prevzel denarne kazni za ženske, ki nosijo burko. Podjetnik na ta način že pomaga ženskam v Franciji, Belgiji, Švici in na Nizozemskem, kjer so burke popolnoma oziroma delno prepovedane. Za plačilo kazni in pravno pomoč je do sedaj namenil 300.000 evrov.

V Avstriji so maja sprejeli integracijski paket zakonov, ki med drugim uvajajo obvezno integracijsko leto, več tečajev nemškega jezika in tečajev vrednot, družbeno koristno delo za azilante, prepoved zakrivanja obraza v javnosti ter omejitve pri razdeljevanju Korana. Prav tako so predvideni ukrepi za tiste, ki tega ne bodo spoštovali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice