Prvi večer padel rekord - skoraj 5000 plesalcev razplesalo Forestland (Foto Ivan Šardi / Forestland)
Pri sosedih v Čakovcu je vrata že šestič odprl festival Forestland. Domača produkcija, ki sloni na lastni kreativi in znanju, vsako poletje v Medžimurje privabi na tisoče zabave željnih.

Festival Forestland je prvič potekal poleti 2013, ko je skupina mladih Medžimurcev združila moči in namesto, da bi odšli na katerega od festivalov vzdolž Jadrana, je svoj festival priredila doma. Nehote (ali nemara nevede) so položili temeljni kamen festivalu, ki na sever hrvaške, daleč stran od morja, med vinograde in gozdove, vsako poletje za en vikend privabi na tisoče ljubiteljev elektronske plesne glasbe (EDM, Electronic Dance Music). Forestland je poseben še iz enega razloga - ustvarjan je s srcem in s pridnimi rokami nekaj deset prostovoljcev, a je tudi izjemno profesionalen, precej bolj kot večina dogodkov v naši okolici.

Z vizijo po izjemnem festivalskem doživetju, je hitro prerasel nogometno igrišče Vučetinec, kjer je bilo prostora za kakih tisoč plesalcev, in se leta 2015 preselil na novo lokacijo v vasico Brezje, dobrih 10 kilometrov iz Čakovca. Prelomno leto 2015 je prineslo tudi kamp z vso infrastrukturo, 2016 pa še dodatni oder, Forestroom, da se lahko razplešejo tudi ljubitelji trših ritmov. Kako Forestland raste zadnja štiri leta spremljamo tudi mi. O prvem obisku lahko preberete tukaj, letošnje dogajanje pa spremljamo v živo na naših Facebook in Instagram omrežjih. 

Od vsega začetka pa Forestland predvsem povezuje in združuje. Na festivalu se niso rodila le nova prijateljstva, težko preštejemo tudi vsa profesionalna sodelovanja DJ-jev in producentov, ki so se spoznali prav tukaj, na delovnem mestu v gozdni deželi. Številnim domačim DJ-jem so se odprla nova vrata v klube po vsej Evropi in tudi Aziji. "Posledice" pa zelo dobro čutimo tudi na Ptuju in v okolici, kjer so se v teh letih zvrstila številna gostovanja priznanih producentov in DJ-jev. Sasha Mikac je ime, ki ga poznajo prav vsi Ptujčani, pa Miloš Stankić, Arien, Lawrence Apaga in nazadnje še britanski producent Paul Sparkes, soustanovitelj doživetja The Sunset Momentum.

Forestroom za ljubitelje trših ritmov (Foto Ivan Šardi / Forestland)
Forestroom za ljubitelje trših ritmov (Foto Ivan Šardi / Forestland)

Prvi dan šestega Forestlanda je minil precej mirno, toda to je bilo le zatišje pred elektronsko nevihto. Popoldne so obiskovalci izkoristili za postavitev svojih "kamp kotičkov" in za druženje ob posebej za festival izdelanih bazenih. Ja, tudi osvežitev v bazenu ob gozdu je možna, pa pokušnja medžimurske rakije in vina domačih kleti. Tudi za kosilo ali večerjo ni treba v mesto, vse je ob gozdu.

Festival je točno opoldne odprl kanadski DJ Jonas Love in vročica se je samo stopnjevala. Po sončnem zahodu, ki je tukaj res magičen, pa se je začelo zares. Plesišče ob glavnem odru je napolnilo dobrih 4000 plesalcev večinoma iz Hrvaške in Slovenije, pa tudi iz Avstrije, Madžarske in daljne Švedske. Na glavnem odru so med tem, ko ste vi spali, nastopili Yaksa iz Tokia, Flash Finger iz Hong Konga, Lawrence Apaga iz Nizozemske, Avadox iz Slovenije in zvezda večera Mark Sixma, veliki nizozemski producent in trance glasbenik, v Forestroomu pa še domačin Petar Dundov.

Krešimir Biškup, vodja odnosov z javnostmi na Forestlandu, nam je zaupal, da je bil prvi večer naravnost fantastičen. "Forestland je malo zamujal zaradi slabega vremena, a vse to smo tekom večera nadoknadili z ognjeno proslavo in odlično atmosfero. Še sam ne morem verjeti kako zelo lepo je bilo videti na tisoče plesočih glav v tem čudovitem naravnem ambientu." 

Forestland se nocoj nadaljuje z nastopi Zonderlinga, Steve Allena, Galoskija, dvojca Radiology, Miloša Stankiča, Paula Sparkesa in mnogih drugih. Nocoj nastopajo tudi Ptujčani - Timo G na glavnem odru ob 23.30, še pred njim ob 14. uri na "Beach stage-u" David NYX, nedeljsko jutro pa bo v Forestroomu ob 8. uri odprl Sam.O.Sim.

Dogajanje spremljajte v živo na naših FB in IG, ali še bolje - pridružite se, le dobra ura vožnje vzhodno od Ptuja je do gozdne dežele Forestland. 

(Foto Ivan Šardi / Forestland)
(Foto Ivan Šardi / Forestland)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice