Foto: Policija
Danes obeležujemo mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Policisti bodo zato posebno pozornost namenili odnosu udeležencev v prometu do teh ranljivih skupin.

Na Policiji Slovenije so opozorili, da so invalidi in osebe s posebnimi potrebami zaradi svoje invalidnosti in neodgovornega ravnanja ostalih udeležencev v cestnem prometu pogosto postavljeni v slabši položaj: »To jim še dodatno otežuje udeležbo v cestnem prometu in v družbi nasploh. Zato bomo policisti pomagali, kjer lahko. Usmerjeni bomo predvsem v nepravilno parkiranje na označenih mestih za invalide in nudenju morebitne pomoči pri udeležbi teh oseb v cestnem prometu.«

V Sloveniji je 170.000 oseb z invalidnostjo, kar predstavlja 8,5 odstotka populacije.

Slovenska policija se tako pridružuje pobudi Evropske prometne policije (TISPOL).

Parkiranje na parkirnem prostoru za invalide je dovoljeno le osebam, ki imajo vozilo označeno z veljavno parkirno karto. Za kršitev te določbe je predpisana globa 80 evrov.

Otrokom, starejšim, slepim, invalidom in drugim osebam, ki niso v celoti sposobne za samostojno udeležbo v cestnem prometu, so drugi udeleženci dolžnji nanje posebno paziti in jim pomagati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice