Pariz se je prebil na prvo mesto lestvice najdražjih mest na svetu in je edino med 10 najdražjimi, v katerem se plačuje z evri.

Tik za njim sta Singapur in Hongkong, medtem ko je najcenejše mesto venezuelska prestolnica Caracas, kaže najnovejša raziskava, ki jo pripravljajo v Economist Intelligence Unit.

Najvišje uvrščenim na lestvici sledijo Zürich, Ženeva, Osaka, Seul, Koebenhavn, New York, Los Angeles in Tel Aviv, ugotavlja EIU, ki za 133 mest na svetu primerja več kot 400 posameznih cen 160 proizvodov in storitev, kot so hrana, obleke, stanarine, prevoz, šolanje, rekreacija in stanovanjski stroški.

Na uvrstitev posameznih mest so tudi letos vplivali nihanje valut, inflacija, geopolitična tveganja in politični pretresi, poročilo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Obubožani Caracas je letos z dna lestvice izpodrinil sirsko prestolnico Damask. Analitiki so sicer izpostavili precejšen razkorak med mesti v Aziji. Na lestvici so se namreč prav na rep uvrstila mesta na indijski podcelini, kot so Bangalore, Karači, Chennai in New Delhi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice