Forbes je pozval statistike portala Pornhub, da preverijo svoj promet in iskalne nize v času globalne krize.

Obisk spletne strani Pornhub je vsakodnevna rutina za več kot 120 milijonov ljudi, a ker so se skoraj vse pisarne v celoti zaprle in večino posameznikov svoje dneve preživlja v samoizolaciji, se naša vsakodnevna rutina močno spreminja.

Prav zaradi tega je podjetje Forbes pozval statistike portala Porbhub, da preverijo svoj promet in iskalne nize v času globalne krize.

Iskalni nizi, ki vsebujejo besede ‘koronavirus" in ‘virus korone’, so se na Pornhubu prvič pojavile 25. januarja, od tistega dne pa je njihova uporaba strmo rasla. Tako so statistiki v zadnjih 30. dneh zabeležili več kot 9,1 milijona iskanj, ki vsebujejo bodisi besedo ‘corona’ bodisi ‘covid’. Iskanje po teh iskalnih nizih je vrhunec doseglo petega marca, ko je število preseglo 1,5 milijona.

Iskalni nizi, ki vsebujejo besedo ‘koronavirus"

V primerjavi s tujino obiskovalci Pornhuba iz Slovaške za 119 odstotkov raje iščejo po koronavirusu na Pornhubu kot ostale države. Iskanje je več kot 80 odstotkov bolj priljubljeno v Bolgariji, na Irskem, v Maleziji in Srbiji. Slovenije na lestvici ni, se je pa iskanje po koronavirusu na Pornhubu povečalo pri naših hrvaških sosedih, in sicer za 23 odstotkov.

Države, ki na spletni strani Pornhub največkrat iščejo z iskalnim nizom 'koronavirus'

S širjenjem koronavirusa po svetu je naraščal tudi Pornhubov promet. Vendar, nekoliko bolj zanimivi so podatki, ki kažejo časovna obdobja, v katerih ljudje obiskujejo Pornhub.

Tako je bil 11. marca Pornhubov svetovni promet za 5,7 odstotka večji kot na običajno sredo. Tudi ob drugi uri zjutraj je bil promet za 11 odstotkov večji od običajnega, vendar je bil nato ob osmi uri zjutraj pod povprečjem. Običajno je osma ura eden najbolj priljubljenih časov obiska Pornhuba, vendar so najverjetneje ljudje, ki jim naslednji dan ni bilo treba v službo, ostali dlje pokonci in tudi spali dlje, kot bi običajno.

Urni pregled dostopanja do spletne strani Pornhub v svetovnem merilu

V spodnjem grafikonu lahko vidite povprečno povečanje prometa 11. marca med 30. vključenimi državami. V primerjavi z običajnim obdobjem se je promet povečal za 13,8 odstotka v Italiji, 12,4 odstotka v Belgiji, 10,9 odstotka na Nizozemskem in 9,4 odstotka na Češkem.

Povečanje prometa v posameznih državah

Po tem, ko je celotna država prešla v fazo karantene, so Pornhubovi statistiki zaznali velike spremembe v urnem prometu v Italiji. 11. marca je bil tako promet ob drugi uri zjutraj kar za 47 odstotkov večji od običajnega in je ostal celo za 25 odstotkov nadpovprečen, tudi ob peti uri zjutraj.

Urni obisk Pornhuba v Italiji

Tudi po vsej Evropi je promet sledil takšnemu trendu, saj je vedno več ljudi začelo ostajati in delati od doma. Skupni evropski promet se je 12. marca povečal za 6,6 odstotka, največje povečanje pa je zaznati med prvo in tretjo uro zjutraj.

Urni obisk Pornhuba v Evropi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice