Slika je simbolična.
Poletna turistična sezona je na vrhuncu, ključnega pomena za čim bolj varno in nemoteno gibanje ljudi znotraj Evropske unije v času pandemije koronavirusa pa je evropsko digitalno covidno potrdilo.

Obeti poletne sezone so izjemnega pomena zlasti za turistično industrijo, kjer se zavzemajo za čim bolj usklajen pristop glede priznavanja potrdila. V ta namen je potekala tudi razprava na temo 'Varne počitnice med pandemijo', ki jo je pripravila pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

»Evropski parlament se je potrudil, da bi zakonodajni proces stekel čim hitreje. Da ne bi omejevali svobode evropskim državljanom, da je to potrdilo brezplačno in da so testi čim cenejšo oziroma brezplačni,« je povedala Ljudmila Novak, evropska poslanka.  

Na spletni razpravi 'Varne počitnice med pandemijo' je evropska poslanka Ljudmila Novak poudarila pomen potrdila.

Strah pred diskriminacijo med prebivalci Evropske unije

»Težava je v tem, da so v nekaterih državah tako imenovani PCR testi že brezplačni, v nekaterih očitno ne bodo, kar že s tega vidika pomeni, da prihaja do neenakega dostopa do samega testiranja,« je opozoril Klemen Grošelj, evropski poslanec. 

Kot še dodaja, pa lahko države same sprejemajo dodatne ukrepe v primeru poslabšanja epidemioloških razmer. Ravno zato lahko med potovanjem skozi države Evropske unije turisti, potniki, doživijo zelo različno izkušnjo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice