Ponudba, da te kap. Napihljiv kajak v slovenskih prodajalnah Lidl za 279,99 evra, čez mejo pa bistveno, bistveno ceneje.

Urbani mit, da so v sosednji Avstriji številni izdelki precej cenejši, se potrjuje na različnih primerih. Občutno odstopanje cen, ki so precej višje v Sloveniji, pa je znova naletelo na pogrom slovenske javnosti. 

Tokrat slovenske potrošnike razbuja cena za napihljiv kajak v slovenskih trgovinah Lidl. Zakaj? Naj pojasnimo.

Napihljiv kajak v svežem katalogu posebnih ponudb v slovenskih trgovinah Lidl stane 279,99 evra, v katalogu, ki so ga v gospodinjstva prejeli severni sosedje, pa se cena izdelka ustavi na neverjetnih 199,00 evrih. Slovenskim kupcem torej Lidl enak izdelek ponuja za 80,99 evra višji ceni, kar pomeni, da je izdelek za slovenskega kupca dražji za več kot 35 odstotkov. 

Zakaj slovenski potrošniki za nekatere izdelke plačujemo več kot avstrijski? Pričakovali bi, da bodo kupcem v sosednjih državah Evropske unije ponudili izdelke po enotnih cenah za vse, ne pa le za nekatere izdelke.

Vprašanja smo že naslovili na Lidl Slovenija, ki sicer že tradicionalno pojasnjuje, da pri oblikovanju ponudbe upoštevati več vidikov tržnih razmer. 

Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Zveza potrošnikov Slovenije že leta opozarja, da se mit o združeni Evropi, o enotnem evropskem trgu razblini že površnem iskanju po spletu in primerjavi cen izdelkov.

Zaradi v določenih primerih škandalozno visokih slovenskih cen potrošnikom ne preostane drugega, kot da vzamemo niti nakupa v svoje roke. Če je le mogoče, kupujmo tam, kjer je ceneje in se pri tem ne omejujmo na državne meje.

In če je meja predaleč? Tudi spletni trgovci si pri nas in v tujini prizadevajo prodati čim več, zato jih je treba preprosto povprašati, če so nam izdelek pripravljeni dostaviti na slovenski naslov – seveda če ta možnost ni že ponujena na njihovi spletni strani.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Uvedimo carine (nepreverjen)

proti Avstrijcem

Starejše novice