Meteorologi sicer za konec meseca napovedujejo sneženje tudi pri nas, a se vendarle z dobrim razlogom lahko predajamo skepticizmu.

O več kot 10-metrskem snegu v sosednji Avstriji smo že poročali, po najnovejših podatkih naj bi ekstremne razmere vzele tudi 8 življenj. Pri južnih sosedih v Dalmaciji pa so zaradi obilice snega zaprli tudi nekaj šol, sneg je tudi v Istri in na Kvarnerju.

Pritegnila nas je objava na družbenem mediju, ki nas opozarja na to, da sneži tudi tam, kjer je to najmanj verjetno le v Sloveniji ne. Vsaj ne po nižinah in še posebej ne pri nas. Tistih nekaj snežink v minulih dneh je v primerjavi s stanjem na hrvaški obali (!) zanemarljivih.
 

Si lahko potemtakem sneg obetamo tudi v naših krajih? No, za danes zvečer vremenarji Ptuju sicer napovedujejo snežinka, toda kot vemo, se te le stežka oprimejo podlage.

Sneženje je napovedano tudi proti koncu meseca, a glede na to, kakšno 'srečo' imamo z možnostjo sneženja do te mere, da bi lahko vsaj en konec tedna uživali v snežnih radostih, je bolje, da se ne veselimo preveč. Je pa vreme nepredvidljivo in nas lahko kadarkoli preseneti. Ne bi pa bil presenetljiv snežni metež na začetku pomladi. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice