Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je sporočila, da je Evropska unija izpolnila cilj glede deleža cepljenih, in sicer da bo v juliju proti covidu-19 cepljenih 70 odstotkov odraslih.

 Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je sproročila novico o izpolnjenem cilju glede deleža cepljenih. 

»Naš cilj je bil zaščititi 70 odstotkov odraslih v Evropski uniji z vsaj enim odmerkom cepiva do julija. Danes smo dosegli ta cilj. 57 odstotkov odraslih že ima polno zaščito z dvojnim cepljenjem,« je sporočila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. 

Evropa je uspešno ujela začetni zaostanek cepljenih in se s številko 70 odstotkov cepljenih odraslih s prvim odmerkom uvrstila med vodilne v svetu. A v komisiji poudarjajo, da dosežen cilj pomeni le pomemben mejnik, dela še pa nikakor ni konec.  

Ursula von der Leyen

Postavljen nov cilj: 70 odstotkov v celoti cepljenih odraslih

»Uspešno smo nadoknadili zaostanek, a s prizadevanji moramo nadaljevati. Delta različica je zelo nevarna, zato vse, ki imajo možnost, pozivam k cepljenju. Za svoje zdravje in za zaščito drugih,« je še povedala Ursula. 

Naslednji cilj je po navedbah komisije zagotoviti, da bo 70 odstotkov odraslih v celoti cepljenih, saj da je to najboljši način za zaščito pred virusom in njegovimi različicami. 

Interaktivni zemljevid proizvodnje cepiva v Evropski Uniji

Komisija je ta teden objavila tudi interaktivni zemljevid, ki prikazuje zmogljivosti za proizvodnjo cepiva proti covidu-19 v Evropski uniji. Na njem je več sto proizvajalcev, dobaviteljev in distributerjev s sedežem v Evropski uniji, a na ozemlju Slovenije ni označene nobene zmogljivosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice