Slika je simbolična.
Načinov odstanjevanja dlačic je veliko, vendar pa je treba pred uporabo postopkov za gladko kožo preveriti, kateri bo za nas najustreznejši.

Preden se lotimo postopkov odstranjevanja nadležnih dlačic poskrbimo za pravilno pripravo kože, s katero se lahko izognete poškodbam kože, vraščenim dlačicam, rdečici in rdečim pikicam na koži.

Pred britjem kožo in dlačice zmehčamo s prhanjem, blagim gelom za tuširanje in namakanjem. Pred uporabo voska in depilatorskega strojčka priporočajo vročo kopel, da se pore odprejo in dlačice zmehčajo.

Prav tako je dobro narediti piling, saj odstrani mrtve celice. Koža mora biti čista in suha.

Načini depiliranja

  • Klasična britvica

Uporabite brivsko peno, katere namen je zmehčati dlačice in jih postaviti pokonci. Slaba stran te metode je, da je postopek treba ponavljati skoraj vsak dan, dlačice rastejo močnejše, temnejše in trše, rast pa spremljata neprijetno srbenje in ščemenje, koža se lahko vname in dlačice se vraščajo.

Pri britju bodite pozorni na pregibe pri posameznih delih telesa (gležnji, kolena), saj se na teh mestih lahko hitro porežete.

  • Depilacijska krema/pena

Slabost tovrstne metode je ta, da krema ne odstrani popolnoma vseh dlačic (odstranite jih lahko po končanem postopku s pinceto).

Tovrstne kreme delujejo tako, da dlačice raztopijo. Ker gre za delovanje na dlako nad nivojem kože, bo ta ob ponovni rasti prav tako ščetinasta, trda in odebeljena kot pri uporabi britvice. 

Pred uporabo vedno poskusite kremo na majhnem delu kože in tako preverite, ali vam odgovarja.

  • Epilator 

Epilator pri depilaciji držite navpično na kožo v nasprotni smeri rasti dlačic, sicer jih lahko potrga ali pa sploh ne izpuli.

Slaba stran depilacijskih strojčkov je ta, da lahko dlake le potrga, kar posledično vodi v vraščanje.

  • Vosek

Za to metodo morajo biti dlake dovolj velike (od 0,5 do enega centrimetra). Trakove z voskom lahko segrejete med rokami ali s pomočjo fena, pri uporabi pa jih povlecite v nasprotni smeri rasti dlačic in vzporedno s kožo.

Lahko obiščete tudi kozmetični salon, kjer preverite ali uporabljajo naravne voske in ne naftnoparafinskih, ki prekomerno dražijo kožo in trgajo dlačice.

  • Sladkorna pasta

Gre za mešanico sestavin, ki se pri segrevanju na zelo visoki temperaturi sprimejo v lepljivo kepo. Na kožo jo nanesite samo, če je dovolj ohlajena (vendar ne preveč, saj ima takrat manj učinka). V nasprotnem primeru se lahko opečete.

Po nanosu uporabite krpico (bombažno) in jo čim hitreje potegnite v nasprotni smeri dlak.

Našteti načini odstanjevanja dlačic ne dajejo dolgotrajnega učinka 

Na srečo pa obstajajo tudi taki, z dolgotrajnim oziroma trajnim učinkom.

Elektroliza eden takih načinov, a je zamudna in boleča. Dermatološki laserji so izredno dragi in neprimerni za večino tipov kože in dlačic.

  • Fotoepilacija

Fotoepilacija je trajno odstranjevanje dlačic z uporabo svetlobe in temelji na načelu selektivne fototermolize. Svetloba, ki se aplicira na kožo, se pretvori v toploto in selektivno uniči tvorbe celic za rast dlačic.

Melanin v dlačici absorbira svetlobo in jo prenese do mešička, kjer s toploto uniči celice, ki hranijo dlačico.

Po približno desetih dneh začnejo dlačice odmirati in izpadati, že po prvem tretmaju pa izpade nekje med 60 in 80 odstotkov dlačic.

Tehnologija Sun&Safe ponuja rešitev vsem, ki ste zaradi izpostavljanja soncu morali prekinjati tretmaje trajne laserske depilacije med poletjem, saj Sun&Safe patentirana nova tehnologija omogoča odstranjevanje dlačic tudi na porjaveli koži. 

In kje vse se da odstraniti nadležne dlačice z metodo fotoepilacije?

Povsod! Razen okoli oči, v nosu in ušesih, izogniti se je potrebno tudi tetovažam. Odsvetuje se le nosečnicam in tistim z večjimi kožnimi težavami.

Poskrbite, da boste tudi vi poleti brez nadležnih skrbi in obiščite salon NoVello na Slomškovi ulici 51 v Murski Soboti in preizkusite nomasvello fotoepilacijo brezplačno

Nega kože po depilaciji

Po britju lahko kožo natremo z vlažilnimi proizvodi - otroški puder, mastne kreme, hladilne kreme, mleko za telo, losjon.

Po uporabi depilacijske kreme na kožo na nanašamo ničesar. Tudi če so njene sestavine naravne, bi lahko sprožile reakcijo.

Po voskanju lahko na kožo nanesete rastlinska olja (na primer arganovo olje), ki odstranijo morebitne ostanke voska in pomirjajo kožo. Ker je koža po voskanju bolj občutljiva, kakor po britju, jo ohranjajte čim bolj suho, je ne močite in se izogibajte potenju.

Prav tako je priporočljivo, da se dva do tri dni izogibajte solariju, soncu in savni. Na kožo ne nanašajte nobenih dodatnih preparatov z izjemo pudra v prahu, ki pomirja in nase veže vlago.

Vzajemna

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice