Festival elektronske glasbe Forestland na sosednjem Hrvaškem tudi uradno odpira evropsko poletno festivalsko sezono. Potekal bo v idiličnem Medžimurju, in sicer med 17 in 19 julijem 2020.

Deset let je minilo od ideje, mladinske iniciative, ki je z leti prerasla v resno festivalsko destinacijo, a ideje niti najtežja preizkušnja ne ustavi. Veliko neprespanih noči in še več dni, vloženih v priprave na rejv, elektroniko, trap, hip hop, r’n’b, UK bass sound, house in techno ne bo šlo v nič, 48 urna zabava v gozdu tudi letos bo.

Nova normalnost v idiličnem gozdičku

»Mesece se borimo, bodrimo in preigravamo različne scenarije, samo, da bi odločili - Forestland bo,« je povedal tiskovni predstavnik festivala Krešimir Biškup.

»Forestland je ideja, upor, želja in sanje v enem. Tudi letos ga bomo izvedli, na najboljši možni način v tej težki situaciji. Upoštevali bomo vse mere, ki jih je predpisal Hrvaški zavod za javno zdravje, uvajamo dezinfekcijske točke in tekočo vodo na več mestih, za vsakega obiskovalca pa smo zagotovili več kot 4 m2 prostora,« pravi Biškup.

Festival pričakuje tudi veliko Slovencev

Organizacija Forestlanda je prepričana, da bo festival privabil veliko domače publike, pa tudi iz sosednje Slovenije. »Že dolga leta imamo pristne odnose s sosedi, na festivalu je nastopilo že veliko slovenskih DJ-jev, kot so Mike Vale, Avadox in Timo G,« je povedal Biškup in dodal, da bodo letos na lokaciji zgradili pravo malo mesto.

»Za nas je obisk iz soseske zelo pomemben, Medžimurje želimo pozicionirati kot party center kontinentalne Hrvaške. V prihodnosti se želimo povezati s še več glasbeniki, DJ-ji in kolektivi iz Slovenije in Hrvaške, združevati jih na festivalu in postati svojevrstni ‘meeting point’ za elektronsko glasbo v regiji,« še dodaja Biškup.

Festival se nahaja v vasici Brezje, ne daleč od Čakovca. Ura vožnje iz Ptuja, dve in pol iz Ljubljane, 80 km iz Maribora, 50 km iz Murske Sobote.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice