Teh sedem držav lahko po mnenju revije Forbes skoči na sam vrh najpomembnejših turističnih destinacij v svetu po koronakrizi.

Turistična panoga se po vsem svetu sooča s še nedavno nepredstavljivim upadom turistov, a številne države po svetu se že pripravljajo na vnovičen razmah turističnih obiskov, ko bodo potovanja bolj izvedljiva.

Za nekatere države bi to lahko bila ključna priložnost, da se uveljavijo kot vidna regionalna sila v turizmu, piše revija Forbes in predstavlja seznam sedmerih vzhajajočih zvezd v turizmu, ki še niso postale svetovno priljubljene destinacije, a imajo vse sestavine na voljo - neokrnjene naravne lepote, zgodovinsko pestrost in očarljiva kulturna doživetja.

Na seznamu teh turistično »zelo podcenjenih držav« se je ob Etiopiji, Iranu, Mjanmaru, Gruziji, Filipinih in Tuniziji znašla tudi Slovenija.

Kot so zapisali pri reviji Forbes, slovenske sosede Italija, Hrvaška in Avstrija privabijo veliko turistov, medtem ko »ta majhna gorata državica ostaja eden izmed najbolj podcenjenih draguljev v regiji«.  

Ljubljano opevajo kot glavno kulturno središče v regiji z muzeji in s čudovitim gradom, ki ponuja pogled na staro mesto.

Po raziskovanju prestolnice Forbes turiste poziva, naj se odpravijo proti severu do Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, kjer se - kot pišejo - v izobilju nahajajo naravne lepote Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice