Fotografija je simbolična.
Ne le Slovenija, tudi v tujini se borijo z okužbami s koronavirusom v domovih za starejše. To je rešitev, ki naj bi jo nedaleč od slovenske meje uresničila Italija.

Na severu Italije so se oblasti zdaj odločile, da bodo okužene starejše državljane preselile na karantensko ladjo, ki naj bi se zasidrala pri Trstu. To naj bi preprečilo širjenje virusa po domovih.

Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi v prvi fazi na trajekt 'GNV Azzurra' preselili 50 okuženih starostnikov. Trajekt, ki ima 517 kabin in lahko v normalnih razmerah ponudi prostor tudi do 2180 potnikov, bo v Trst prispel danes.

Toda ta odločitev ni naletela le na odobravanje. Opozicijske stranke opozarjajo, da bi okužene starostnike lahko namestiti tudi v hotele, ob vsem tem pa niso znani stroški, ki jih bo namestitev starostnikov na trajekt potegnila za seboj.

V Furlaniji - Julijski krajini je število s koronavirusom okuženih starostnikov naraslo že na 150, v vsej regiji pa je okuženih že 2977 ljudi. Od začetka epidemije je v tej regiji za covid-19 umrlo že 271 ljudi.

Gre še za en poskus iskanja rešitve za vprašanje, kako izkoreniniti okužbe s koronavirusom v domovih za ostarele, ki v Italiji že tedne ostaja neodgovorjeno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice