Lastnik plaže, ki je kopalcem zaračunaval uporabo senčnih površin, je umaknil sporni cenik.

Na otoku Krk, v Punatu zraka morda še ne zaračunavajo, so pa na eni od tamkajšnjih plaž za kratek čas poskusili s senco. Včeraj smo se namreč čudili ceniku, ki je kopalce v teh vročih dneh dodatno pogreval s posebno tarifo za uporabo prostora v senci. Po objavah v medijih in burnem odzivu javnosti je lastnik cenik zdaj umaknil.

Ob lesenih ležalnikih oddajali tudi prostor v senci

Kot je razvidno iz cenika, ki je bil do nedavnega izobešen na enem od dreves zasebne plaže, so morali obiskovalci plaže za uporabo lesenega ležalnika odšteti 30 kun. Oddih od pripeke so si odrasli lahko privoščijo za 15 kun, otroci pa so bili deležni popusta; cena sence je zanje znašala 10 kun.

FOTO: Facebook (Otok Krk)

Cenik, objavljen na Facebook profilu Otoka Krk, je izzval veliko zgražanja – pa tudi smeha. V komentarjih pod objavo fotografije se je na primer zvrstilo kar nekaj hudomušnih komentarjev, v katerih so se uporabniki med drugim spraševali, ali na plaži v primeru dežja zaračunavajo tudi tuširanje ali pa je to vendarle brezplačno.

"Če postaviš brisačo na sonce in se tekom delovnega časa tja premakne senca, je potrebno doplačati ali se to smatra promocijskega darila prodajalca po 46. členu Zakona o varstvu potrošnikov?" se je spraševal eden od komentatorjev. 

Lastnik senco umaknil s cenika

Nedolgo zatem se je na objave v medijih odzval sam lastnik. Lastnik dela plaže Medane je v komentarju za otok-krk.org opozoril, da ima vso pravico s svojim imetjem razpolagati po lastni želji in tudi zaračunavati posamezne vsebine.

Ob tem poudarja, da se poleg ležalnikov in kabin na dotični lokaciji nahajajo še različna igrala in oprema, ki se je obiskovalci lahko poslužujejo povsem brezplačno. A ker je bil senčen prostor z lesenimi ležalniki precej oblegan in natrpan, je bil, kot pravi, preprosto primoran zaračunavati njegovo uporabo.

Priznava sicer, da se je pri oblikovanju ponudbe in samem izrazu nekoliko nerodno izrazil. Vsekakor pa se je v luči burnega odziva javnosti odločil zadevo rešiti drugače. 

Da bi zadovoljil 'borce za pravico iz naslanjačev' in da bi ljudem dokazal, da so njihove želje kdaj tudi uslišane, je z včerajšnjim dnem ukinil tarifo za kotiček pod oljko. S tem pa so senčne površine zdaj znova na voljo za brezplačno uživanje v hladu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice