Ponujamo vam izbor prostih delovnih mest v okviru mreže EURES in Evropskega urada za izbor osebja (EPSO).

Tokrat vam med drugim predstavljamo priložnosti za picopeke, pakirce sadja v proizvodnji, pomožne pleskarje in osebne oskrbovalce ter pripravništva v Evropskem odboru regij.

Picopek – Avstrija

V sosednji Avstriji zaposlijo osebo za peko pic. Od kandidata zahtevajo delovne izkušnje s tega področja in dobro znanje nemškega jezika. Delodajalec poudarja, da izobrazba ni pomembna, kandidat pa mora biti zanesljiv, pripravljen za delo in zgovoren. Mesečni dohodek znaša 1.700 evrov neto, dela pa se pet dni v tednu za polni delovni čas. 

Proizvodni delavec – Nizozemska

Nizozemsko podjetje LTO medtem išče več kandidatov za delo v proizvodnji. Naloge delavcev bi bile urejanje in pakiranje sadja v zaboje ter izločanje sadja slabše kakovosti. Delodajalec prav tako navaja, da mora kandidat na delovnem mestu vzdrževati čistočo in imeti dobro znanje angleškega jezika. Urna postavka znaša 9,94 evra, pogodba pa se sklene za določeni čas, v tem primeru za eno leto.  

Pleskar – Nemčija

Če pa imate izkušnje s pleskarskimi deli in vam poznavanje nemškega jezika ne dela preglavic, je to delovno mesto kot nalašč za vas. Podjetje Confianza v Nemčiji išče več delavcev za opravljanje pomožnih inštalaterskih del. Od kandidatov pričakujejo zanesljivost, motiviranost in sposobnost timskega dela. Delodajalec zaposlenemu povrne tudi potne stroške in mu pomaga zagotoviti stanovanje za 360 evrov mesečno. Plačilo se giblje med 1.300 in 1.700 evrov  po pogodbi za nedoločen čas. 

Osebni oskrbovalec – Irska 

Pogodbo za nedoločen čas lahko sklenete tudi pri podjetju Bluebird Care. Ta pomaga starejšim ljudem in ranljivim skupinam ljudi pri samostojnem življenju na domu. Deluje na območjih Longford, Roscommon in Westmeath. Zaželena je srednješolska izobrazba zdravstvene smeri, ni pa pogoj. Ker gre za terensko delo, je službeni avtomobil zagotovljen. Plačilo sicer znaša 1.820 evrov bruto oziroma 1.620 evrov neto na mesec. 

Pripravništvo – Belgija

Pripravništvo v Evropskem odboru regij pomeni delo v dinamičnem političnem zboru. Pripravniki spoznajo cilje in prizadevanja Odbora regij v zvezi z evropskim povezovanjem. Pogoj za opravljanje pripravništva je končana univerzitetna izobrazba v državah članicah EU, kandidati pa morajo obvladati tudi enega od uradnih jezikov EU. Pripravništvo traja od 16. februarja do 16. septembra in nudi mesečni dohodek v znesku približno 1.000 evrov.  

Prispevek je nastal v sodelovanju z informacijsko točko Europe Direct Pomurje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice