Simpsonovi so pripravili dobrodošlico za svoje nove sosede iz Slovenije.

Kdor ni verjel, da je Slovenija na osvajalskem pohodu z namenom popolne svetovne nadvlade, se bo zdaj zamislil. Čeferin v nogometu, Dončić v košarki, Kopitar v hokeju in Melanija pri samem vrhu svetovne politike - zdaj pa smo se prebili še v eno najbolj priljubljenih risanih serij vseh časov.

Slovenci smo namreč postali sosedje najbolj znane rumene družine na svetu, Simpsonovih.

Ne Čehi, Slovenci!

V 13. epizodi najnovejše sezone Simpsonovih našo državo omenjajo v okviru besedne igre s Češko in Homerjevim seznamom zadolžitev.

Marge je za nove sosede iz vzhodne Evrope pripravila darilno košaro s hrano in za njeno predajo v času svoje odsotnosti zadolžila moža. Homer je obveznost zato obkljukal na seznamu opravil in dejal »check«, torej zabeleženo oziroma obkljukano. Ker pa je izraz enakozvočnica besede Czech (češko), ga je Marge hitro popravila, rekoč, da sosedje niso Čehi, temveč Slovenci.

Zaenkrat so novi slovenski sosedje bili le omenjeni, na ekranu jih še nismo videli in tudi ni znano, ali jih kdaj sploh bomo. Morda smo Slovenci bili zgolj priročna šala, še vedno pa obstaja možnost, da je novo priseljena družina tudi kakšna resnična osebnost. Je v Springfield prišla Dončićeva mama, morda Melanijina starša ali pa kar sama prva dama?

Simpsonove sicer predvajajo že vse od leta 1989, torej cela tri desetletja, s čimer so najdlje trajajoča risana serija na ameriški televiziji. 

Starejše novice