Zagreb je v zadnjih letih postal najbolj vroča decembrska destinacija v Evropi - tako vroča, da jo je spletna stran European Best Destination letos umaknila iz seznama.

Na spletni stran European Best Destination lahko obiskovalci spletnega mesta glasujejo za najljubši božični sejem. Lani so že tretje leto zapored za najbolj vročo decembrsko destinacijo izbrali hrvaško prestolnico, ki ponuja največje drsališče na prostem v tem delu Evrope – Ledeni park, žive božične jaslice, koncerte na prostem, božične sejme na več mestih, tunel s 3D projekcijami, pravljice z božičnimi pravljičnimi junaki in podobno. 

Ustvarjalci spletne strani European Best Destination so se - nekoliko presenetljivo - letos odločili, da bodo Zagreb umaknili iz seznama najbolj vročih božičnih oziroma adventnih sejmov v Evropi. V izboru odločajo glasovi spletnih uporabnikov, a letos za hrvaško prestolnico ljubitelji Adventa v Zagrebu niso mogli glasovati. Zakaj? Tako so se odločili ustvarjalci spletne strani, ki pripravljajo izbor top božičnih sejmov, a so hkrati zapisali, da je letos Zagreb lepši kot kadarkoli.

Leto je prvo mesto v spektaklu, ki ga pripravijo za božično-novoletne praznike odnesel Talin, glavno mesto Estonije. Kaj pa ostala mesta? Preverite!

To so najboljši adventni sejmi v Evropi:

1. Talin, Estonija

2. Budimpešta, Madžarska

3. Strasbourg, Francija

4. Dunaj, Avstrija

5. Erfurt, Nemčija

6. Poznanj, Poljska

7. Bruselj, Belgija

8. Aachen, Nemčija

9. Praga, Češka

10. Cluj-Napoca, Romunija

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice