Od ponedeljka v večini Italije najblažji omejitveni ukrepi.

Od ponedeljka bo večina od italijanskih dežel označenih z rumeno barvo, kar pomeni najblažje ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.

Rdečih območij, kar pomeni najstrožje ukrepe, ne bo več, oranžnih pa bo pet dežel oziroma pokrajin, je po poročanju STA v petek odločila italijanska vlada.

Stroka sicer svari, da je epidemija covida-19 še vedno v občutljivi fazi.

V oranžnih deželah bodo bari in restavracije stregli le hrano in pijačo za s seboj. So pa odprte vse trgovine. V rumenih deželeh, kjer bodo najblažji ukrepi, pa bodo odprti tudi bari in restavracije, a le do 18. ure.

Gibanje med deželami prepovedano

Sicer pa je povsod po Italiji za prebivalce prepovedano gibanje med posameznimi deželami, razen če morajo na delo, k zdravniku ali imajo druge nujne opravke.

Prebivalci rumenih območij se lahko prosto gibljejo po celotni deželi, tisti, ki živijo na oranžnih, pa samo znotraj svojih občin.

Povsod je še naprej v veljavi nočna policijska ura med 22. in 5. uro. Ob koncih tedna in praznikih morajo biti zaprti vsi trgovski centri po državi.

Posamezno gospodinjstvo lahko obiščeta največ dve osebi, pri čemer otroci do 14. leta in ljudje, ki potrebujejo pomoč, ne štejejo. To velja za vse dežele, še piše STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice