*Fotografija je simbolična
Če upoštevamo nasvete glede preprečevanja širjenja koronavirusa in ostanemo doma, lahko to pomeni, da nekaj časa ne bomo videli najbližjih. Na srečo nam tehnologija omogoča, da ohranjamo redne stike z našimi svojci tudi takrat, ko se ne moremo srečati.

Tehnologija je tista, ki nam omogoča, da se pogovarjamo s svojci ne glede na to, kje smo. Pripravili smo seznam aplikacij, preko katerih lahko neomejeno klepetamo s prijatelji in družinskimi člani in tako ohranjamo stike. 

Viber 

Gre za brezplačno mobilno aplikacijo, ki je na voljo tako za Android kot iOS in omogoča glasovne klice, video klice in skupinske pogovore. Deluje na mobilnih napravah in na računalnikih ter se lahko uporablja za povezovanje z ljudmi po vsem svetu. Med video klici si lahko v realnem času izmenjate zabavne nalepke in fotografije. S svojimi sogovorniki lahko znotraj aplikacije igrate tudi zabavne videoigre. 

Skype

Skype, ki ga je mogoče prenesti na iOS ali Androidu, omogoča HD video pogovore, ki so brezplačni in enostavni. Skype je na voljo za telefone, tablične in osebne računalnike. V aplikaciji lahko v enem klicu sodeluje do 24 ljudi, kar je kot nalašč za šolske projekte, delovne konference ali klepete z večjim številom prijateljev. 

Google Duo

Google Duo omogoča video in avdio klepet v živo. Aplikacija je zelo uporabna, kadar se želimo pogovarjati z eno osebo, vendar zaenkrat še ni najboljša za skupinske klepete. Na voljo je tako za Android kot iOS naprave. Google Duo je edinstven v tem, da ima funkcijo »potrkaj«, ki zažene kamero na drugi strani in vam vnaprej pokaže osebo, ki vas kliče.

Facebook Messenger

Aplikacija Messenger, ki jo je razvil Facebook, se pogosto uporablja za izmenjavo pisanih sporočil med prijatelji in znanci. A omogoča tudi video klice, ki so brezplačni preko omrežja Wi-Fi. Ob tem ima Messenger kopico zabavnih filtrov, nalepk in iger. Aplikacija je prav tako na voljo za Android in iOS operacijski sistem. 

FaceTime

FaceTime je bil zasnovan posebej za naprave z operacijskim sistemom iOS in omogoča izjemno enostavno povezovanje z ljudmi, ne glede na to, v kateri državi ali kotičku sveta se nahajajo. V aplikaciji lahko v skupinski klic povabite do 32 udeležencev.

WhatsApp

Aplikacija se je najprej izkazala kot dobro orodje za komuniciranje preko tekstovnih sporočil, nato pa so dodali še funkcijo video klicanja, ki je popolnoma brezplačna. Uporabniki lahko zraven delijo še dokumente, slike, videoposnetke in še veliko več. Aplikacija je izjemno enostavna za uporabo, saj za identifikacijo potrebuje le mobilno številko uporabnika in se ni treba registrirati. Tudi ta aplikacija je na voljo za Android in iOS.

Zoom

Zoom je še eno orodje za video pogovore in sodelovanje, ki lahko v enem samem klicu združi več sto sočasnih udeležencev. Aplikacija ima tudi storitev za izmenjavo zaslonov in nadpovprečno stabilnost povezave. S to aplikacijo lahko pošiljate skupinska besedilna sporočila, slike in zvoke, tako z namizja kot mobilnih naprav z Android ali iOS operacijskim sistemom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice