Google napovedal ukinitev skoraj 12.000 delovnih mest.

Ameriški spletni velikan Google, ki sodi pod okrilje družbe Alphabet, se pridružuje naraščajočemu številu tehnoloških podjetij, ki napoveduje ukinitve večjega števila delovnih mest.

Število zaposlenih po vsem svetu bodo zmanjšali za približno 12.000, je v sporočilu zaposlenim pojasnil generalni izvršni direktor družbe Google Sundar Pichai.

Odpuščanja pred tem napovedali tudi Amazon, Twitter in Meta

Ukinitve delovnih mest so odziv na spremenjeno gospodarsko realnost, je besede Pichaija povzela francoska tiskovna agencija AFP.

»Izvedli smo strog pregled vseh področij izdelkov in funkcij, da bi zagotovili, da so naši ljudje in vloge usklajeni z našimi najvišjimi prednostnimi nalogami kot podjetja,« je zapisal Pichai. Vloge, ki jih ukinjajo, odražajo rezultate tega pregleda, je bil jasen.

Pichai je ob tem prevzel polno odgovornost za odločitve, ki so podjetje pripeljale do te točke.

Google je ukrep napovedal dan po tem, ko je Microsoft sporočil, da bo v prihodnjih mesecih zmanjšal število zaposlenih za 10.000.

Podobna odpuščanja so pred tem že napovedali tudi Amazon, Twitter in Meta, ki ima v lasti Facebook, saj se prej nepremagljivi tehnološki sektor sooča z veliko gospodarsko krizo, navaja AFP.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice