Ta teden pričakujte pozen vročinski val, ki bo temperature po večjem delu Evrope dvignil precej nad povprečje za to obdobje v letu.

Pred približno tednom dni so nas pošteno premrazile skorajda zimske temperature, zdaj pa je pred nami precejšen preobrat. Slovenijo in večji del Evrope bo namreč zajel vročinski val, ki nam prinaša temperature tudi sedem do deset stopinj Celzija nad povprečjem

V povprečju se bodo temperature gibale nad 20 stopinj Celzija, ponekod na celini pa bi se živo srebro lahko povzpelo tudi nad 30 stopinj Celzija. Toplo vreme bo prodrlo celo na sever Evrope.

Medtem ko v Sloveniji lahko pričakujemo do 24 stopinj Celzija, bodo v posameznih delih Francije izmerili skoraj 30 stopinj Celzija, še topleje naj bi bilo v Španiji. Konec tedna bo zelo toplo tudi ponekod v Skandinaviji, s temperaturami do 15 stopinj Celzija nad povprečjem, še piše vremenski portal Severe Weather Europe.

Toplo že danes

Danes bo v naših krajih sicer spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod sprva tudi megleno. Občasno bo prihajalo do krajevnih padavin, najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj in dopoldne nas čaka nizka oblačnost, ki se bo popoldne ponekod trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 16 do 20 stopinj Celzija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice