V današnji noči je neurje povzročalo številne težave in v Italiji zahtevala tudi smrtne žrtve.

Kot smo poročali, se je blizu Šibenika z obsežnim požarom ukvarjalo okoli 200 gasilcev, šest letal in 26 vojakov, šlo pa naj bi za enega največjih požarov v letošnjem poletju na Hrvaškem.

Z ognjenimi zublji pa so se danes ukvarjali tudi na otoku Hvar, kjer so ga popoldan gasilci že omejili. Izbruhnil naj bi 30 minut po polnoči med krajema Milna in Zarače, vzhodno od mesta Hvar, poroča STA. Požar se je zaradi vetra, ki je pihal več kot 60 kilometrov na uro, hitro širil. Goreli so grmovje in borovci, hiše pa zaenkrat niso ogrožene, je poročal spletni portal Dalmacijadanas.

Kar tri vodne trombe na Krku

Danes so se na otoku Krku so se pojavile tri vodne trombe. Dež in silovit veter sta zajela Zagreb, je na spletni strani poročal hrvaški Večernji list. Neurje je Istro in Kvarner doseglo že v soboto, za nedeljo pa so za Istro, Kvarner in Primorje izdali rdeče opozorilo. Oranžno opozorilo zaradi neurja so izdali za območje Karlovca, Splita, Dubrovnika, Gospića, Reke in Knina.

V Pulju so se v soboto zvečer zaradi neurja porušila številna drevesa, zaradi silovitega vetra pa so tudi zaprli tamkajšnje letališče.

Smrtne žrtve v Italiji

Ponoči je hudo neurje z vetrom in obilnimi padavinami zajelo tudi Rim in njegovo okolico, kjer so morali zaradi nekaterih poplavljenih stavb iz stanovanj evakuirati ljudi. Voda je zalila tudi podzemno železnico, zaradi česar so morali začasno zapreti dve postaji.

27-letnici veter prevrnil avto, ta padel v kanal

V mestu Fiumicino v bližini mednarodnega letališča Leonardo da Vinci pa je umrla 27-letnica, ki ji je sunek vetra prevrnil njen avto, ki je nato padel v kanal, poroča STA. Za nekaj ur so morali zapreti tudi letališče, župan te občine Esterino Montino pa je komentiral, da je videti kot po kakšni vojni.

Moškega zasul plaz

O neurju z dvema smrtnima žrtvama so poročali tudi iz drugih delov države. V Toskani je neurje povzročilo gmotno škodo in poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Arezzo, kjer je moški umrl zaradi zemeljskega plazu.

Zaradi udara strela umrla tekačica 

V bližini Bolzana na Južnem Tirolskem je med ekstremnim gorskim tekom strela udarila v 45-letno Norvežanko, ki je kasneje umrla za posledicami poškodb.

Vremenoslovci so za nedeljo svarili pred neurjem v Lombardiji, Venetu, Liguriji in Laciju.

Na avstrijskem Štajerskem odkrivalo strehe, povzročalo poplave in plazove

Huda neurja so se v soboto zvečer razbesnela tudi na avstrijskem Štajerskem in Tirolskem. S Tirolske so poročali o številnih poplavah in zemeljskih plazovih. Na avstrijskem Štajerskem je odkrivalo strehe. Gasilci so morali posredovati več kot stokrat. Na strehah številnih hiš je nastala velika gmotna škoda, hkrati jih morajo čim prej popraviti, saj so za nedeljo napovedane nove nevihte.

S Tirolske poročajo tudi o številnih porušenih drevesih.

Neurja po doslej znanih podatkih v Avstriji poleg gmotne škode niso zahtevala morebitnih poškodovanih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice