V Italiji poročajo o četrti smrtni žrtvi zaradi koronavirusa, število okuženih pa je medtem preseglo 180.

Največ okuženih, kar 150, so jih zabeležili v deželi Lombardija, za njo je po številu okužb dežela Benečija. O primerih pa poročajo še iz dežel Emilija - Romanj, Pimenot in Lacij.

V več deželah so v veljavi izredni ukrepi za zajezitev koronavirusa, med drugim tudi v Furlaniji - Julijski krajini ob meji s Slovenijo, kjer okužb še niso zabeležili.

Zaprti so vrtci, osnovne in srednje šole ter muzeji in kulturne ustanove, kulturne, športne in verske prireditve pa so odpovedane, poroča STA.

Okuženi v karanteno blizu Slovenije

V severni Italiji pa so zaradi novega koronavirusa zaprt številni spomeniki in kulturne ustanove, odpovedane so tudi številne karnevalske prireditve, med drugim tudi v Benetkah.

Po poročanju italijanske radiotelevizije Rai bodo v FJK morebitne okužene z novim koronavirusom namestili v vojašnico pri Lazaretu blizu meje s Slovenijo in ter na gradu v Tricesimu blizu Vidma.

V tej italijanski deželi nadzirajo stanje 20 ljudi, pri katerih so sumili na okužbo. Vsi dosedanji testi so bili negativni. Nad tovrstno odločitvijo se je kritično odzval bivši minister in poslanec SAB Marko Bandelli.

Kako so pripravljeni v Novi Gorici?

So pa zaradi širjenja okužb s koronavirusom v sosednji Italiji v Novi Gorici danes na pobudo župana Klemna Miklaviča napovedali sestanek s predstavniki zdravstvenega doma Nova Gorica, bolnišnice, območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje in mestne občine, da bi pregledali pripravljenost na Goriškem. Srečanju bo sledila tiskovna konferenca, kjer bodo predstavili ugotovitve javnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice