V Južni Koreji število ozdravljenih bolnikov prvič preseglo število novih okužb, ki je najnižje v zadnjih treh tednih. Na Kitajskem najmanjše število novih okužb s koronavirusom. 

Južnokorejski center za nadzor in preprečevanje bolezni je sporočil, da so potrdili 110 novih primerov, s čimer se je skupno število okužb povzpelo na 7979. Iz bolnišnic so medtem odpustili 177 ozdravljenih bolnikov. V Južni Koreji je koronavirusni bolezni podleglo 67 ljudi, piše STA.

V mestu Daegu, ki je središče izbruha, in sosednji pokrajini Severni Gyeongsang se je po navedbah pristojnih število novih primerov dramatično zmanjšalo. Do zdaj so skoraj 90 odstotkov vseh primerov novega koronavirusa zabeležili v dveh regijah.

Iz Kitajske pa poročajo o osmih novih primerih okužbe z novim koronavirusom v zadnjih 24 urah, kar je najmanj od začetka vodenja evidenc pred sedmimi tedni. Skupno je bilo doslej okuženih 80.813 ljudi. Covid-19 je zahteval še sedem življenj, skupno 3176, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zdravstvena komisija je sicer v četrtek sporočila, da je vrhunec epidemije na Kitajskem že minil in da pričakujejo samo še padec števila okužb in žrtev.

V Evropi in Severni Ameriki se medtem pripravljajo na porast števila okužb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice