Na Hrvaškem so prejšnji teden odprli salon, v katerem ponujajo storitve praskanja z nohti, peresi, čopiči in paličicami.

Lastnica praskalnice Ana Paradi je za hrvaške medije povedala, da imajo ljudje radi praskanje in da bodo v salonu uživali. Trdi, da gre za prvi tovrsten salon v Evropi, in napoveduje odpiranje novega v središču hrvaške prestolnice, poroča STA.

Praskanje poteka v udobno urejenem lokalu, ki je podoben kozmetičnim salonom ali salonom za masažoalon. Nahaja se v vzhodnem predmestju Dubrava, še poroča STA.

»Češkaonica« je prvi tovrstni salon v Evropi, podoben pa obstaja tudi na Tajskem. Lastnica salona, ki je zaenkrat tudi edina delavka v njem, je povedala, da imajo ljudje najraje praskanje z nohti po hrbtu. Uležejo se na trebuh in se sprostijo ob zmanjšani svetlobi. Velikokrat se zgodi, da med tretmajem tudi zaspijo. Seansa praskanja pa lahko traja od pol ure do ene ure.

V prvih nekaj dneh je edinstven salon obiskalo več žensk, za storitve praskanja pa se zanimajo tudi otroci, je povedala Paradijeva.

Napovedala je tudi, da načrtuje zaposlitev še ene delavke v salonu, in tudi odpiranje novega lokala v središču Zagreba, saj so se nekateri potencialni klienti pritožili, da je salon v vzhodnem predmestju odročen.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice