Po poročanju časnika Finance skupina Perutnina Ptuj za prihodnje leto načrtuje za vsaj 20 milijonov evrov projektov.

Prve naložbe bodo v okoljske projekte, predvsem v nove čistilne naprave za prečiščevanje odpadnih voda. Vlagali bodo tudi v avtomatizacijo proizvodnje ter v izboljšanje energetske učinkovitosti.

Posodobiti nameravajo sprejem živali in s tem izboljšati njihovo dobrobit. Vlagali bodo tudi v embalažo in nove izdelke, prve korake so letos že naredili. V skupini vlagajo tudi v nove kmetijske stroje, modernizirali bodo še tovarne krmil.

Predvidoma po letu 2021 naj bi zhradili nova hleva za 1.500 plemenskih svinj. Projekt je vreden okoli 10 milijonov evrov.

Preden je MHP, ukrajinski piščančjerejski velikan, kupil skupino Perutnina Ptuj, je napovedoval 250-milijonske naložbe v prvih petih letih. Bo te načrte uresničil?

Predsednik uprave skupine Perutnina Ptuj Enver Šišić je za Finance zagotovil: »Obljube o vlaganjih, ki jih je ob prevzemu dal lastnik MHP, držijo tudi danes. V skupini Perutnina Ptuj že pripravljamo investicijske projekte. Prvi naložbeni sklop za prihodnje leto bo znašal od 20 do 25 milijonov evrov, s tem da bo polovica vlaganj v Sloveniji, polovica pa na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice