Veliko Štajercev svoj dopust preživi pri naših južnih sosedih. Toda destinacija, ki je dolgo časa veljala za idilično, v zadnjih tednih postaja vse bolj nepredvidljiva, morda celo nevarna.

V zadnjem tednu dni so na hrvaški obali namreč zabeležili kar štiri fizične napade na turiste iz drugih držav. Pri tem je bil umorjen fant iz Nemčije, turista iz Avstralije in Francije pa sta bila ranjena, piše Reporter, ki ob tem dodaja, da sta bili žrtvi napada tudi ruska in slovenska državljanka.

Do umora je prejšnjo sredo prišlo v Pulju, 32-letnik je z nožem umoril 23-letnega državljana Nemčije. Dva dni kasneje je do napada z nožem prišlo v enem od splitskih nočnih klubov, ranjene so bile štiri osebe, med njimi tudi 23-letni državljan Avstralije.

Kot še poroča Reporter, je bil minuli ponedeljek huje ranjen tudi 31-letni Francoz, ki je želel preprečiti tatvino, pri tem pa ga je napadalec zabodel v predel prsi. Do napada, tokrat na žensko, je prišlo tudi ta ponedeljek in minuli petek. V ponedeljek sta hrvaška državljana na Krku pretepla Slovenko, minuli petek pa je napadalec oropal in napadel 47-letno rusko državljanko.

Hrvaški Index ob tem navaja tudi nedavne izjave hrvaškega notranjega ministra Davorja Božinovića, da je varnost ena od blagovnih znamk hrvaškega turizma. Ob tem dodajajo, da so fizični napadi na turiste, ki so se zgodili v minulem tednu dni pokazali, v kolikšni meri je Hrvaška dejansko varna država.

Včeraj je v priljubljenem letovišču na otoku Krku prišlo do tragične nesreče, v kateri je življenje izgubila 28-letnica. Po poročanju hrvaških medijev, je ženska plavala pred mestnim hotelom, približno 300 metrov od obale. Med plavanjem v kopalnem območju jo je zadel gliser, s katerim je upravljal hrvaški državljan. Policisti so pri vozniku gliserja izvedli test alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen.

Avstrijsko državljanko so prepeljali v reško bolnišnico, kjer je za posledicami nesreče umrla.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice