Italija je po številu smrtnih žrtev zaradi koronavirusa prehitela Kitajsko. Prizori iz tamkajšnjih prenatrpanih bolnišnic so naravnost grozljivi.

Italija ima trenutno največ zabeleženih smrtnih žrtev zaradi koronavirusa na svetu. Po zadnjih podatkih so v Italiji zabeležili 4.032 smrtnih primerov zaradi covida-19. Tako so prehiteli Kitajsko. 

Število okuženih z novim koronavirusom je ob tem naraslo na 41.035 primerov. Do največ primerov okužb še vedno prihaja v deželi Lombardija s prestolnico Milano, kjer je skoraj 20.000 okuženih.

Italijanske bolnišnice prenatrpane z bolniki 

Kot poroča STA, je na intenzivnih oddelkih italijanskih bolnišnic 2498 bolnikov. Zaradi pomanjkanja prostora italijanske zdravnike skrbi, da ne bodo mogli več sprejemati vseh obolelih. Že ni dovolj prostora v bolniških sobah, zato nekateri pacienti ležijo na hodnikih.

Upajo, da se bodo koronavirusa rešili v treh mesecih

»Upam, da se bomo lahko virusa rešili v vsaj treh mesecih, odkar smo začeli izvajati določena pravila. In že to je strašno dolgo obdobje,« je za italijanske medije dejal italijanski virolog Massimo Galli.

Upanje vidi v cepivu, vendar meni, da bodo težko premagali epidemijo v času, ko se čakajo na cepivo. »Če bomo imeli srečo, ga bomo verjetno dobili po poletju, ne prej,« je še povedal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice