Koktajli 25 namesto 50 kun, noč sedem, osem evrov, na Hvaru pa nikjer nikogar.

Pandemija koronavirusa je hrvaškemu turizmu povzročila velik upad in tudi eno izmed najdražjih mest na Hrvaškem, mesto Hvar, ni izjema. Po brezplodnem aprilu in maju tudi junij ne izgleda nič bolje, poroča Riportal.net.

Cene koktajlov so na Hrvaškem drastično padle s 50 na 25 kun, nočitve pa je mogoče najti že za sedem do osem evrov, piše Riportal.net.

Po poročanju Riportal.net prebivalci Hvara opisujejo razmere kot katastrofo, kakršna je bila vidna nazadnje med vojno. V petek, 5. junija opoldne, je v kavarnah na rivi sedelo le ducat gostov, v pristanišču pa sta bili zasidrani le dve jadrnici.

Na Hvaru je bil 5. junija zabeležen manj kot en odstotek gostov v primerjavi z lanskim letom. 25. maja pa sta bila dva odstotka gostov v primerjavi z lanskim letom, je za Riportal.net povedal Teo Jeličić, podpredsednik hvarskega mestnega sveta, ki meni, da okrevanje turističnega trga pred letom 2023 ni realno.

Mnogi menijo, da je trenutna situacija priložnost za spremembo smeri turizma na Hvaru 

Med njimi je po poročanju Riportal.net hrvaški gostinec Ivan Buzolić, ki težavo vidi v tem, da je vse v mestu namesto posebne klientele prilagojeno najemnikom sob in apartmajev ter mladim in nočnim življenjem.

Nekateri so že obupali nad sezono, drugi pa spremljajo novice, predvsem iz Amerike in upajo, da se bodo razmere izboljšale.

»Nikjer na svetu ni toliko novic o koronavirusu kot na Hvaru. Nikjer v Ameriki ni takšne revolucije, kot na Hvaru. Še naprej razmišljamo o tem, kaj bo Trump počel. Ker če se to ne ustavi, bo hudič odvzel nekaj Američanov, ki so mislili, da bomo prišli kasneje,« je dejal moški iz Hvara, piše Riportal.net.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

shortsnake (nepreverjen)

Primeren čas za streznitev … turisti niso samoumevni

Default (nepreverjen)

Ustasima gusti

Starejše novice