V Združenih državah Amerike beležijo skokovito rast okužb z novim koronavirusom, sinoči so po številu okužb prehitele Italijo, Španijo in Kitajsko.

V Združenih državah Amerike beležijo do tega trenutka več kot 85 tisoč okužb z novim koronavirusom, zaskrbljujoč pa je tudi trend rasti umrlih, saj je do tega trenutka za boleznijo, ki jo povzroča koronavirus, umrlo 1301 ljudi. Samo včeraj so čez lužo zabeležili čez 17 tisoč novih okužb in 268 smrti, v zadnjih treh dneh pa so beležili rast števila okužb, ki je presegalo 10 tisoč na dan.

Žarišče izbruha v Združenih državah Amerike je New York, v zvezni državi beležijo okoli 39 tisoč okužb in 466 smrti. Veliko število okužb beležijo tudi med zdravstvenimi delavci.

Problem ostaja število testiranj, podobno kot druge države pa se soočajo tudi s primanjkovanjem ventilatorjev in zaščitne opreme. Na trgovskih policah pa je težko najti sredstva za razkužilo, alkohol za čiščenje in toaletni papir.

Tudi slovenski predsednik vlade Janez Janša je ponazoril stanje z zaščitno opremo s primerjavo problematike v Združenih državah Amerike.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice