Začela se je kampanja #pridivmesto, s katero staro mestno jedro Ptuja vstopa v novo obdobje trženja svoje unikatne in butične ponudbe.

Šest ustvarjalnih Ptujčanov – vizualna umetnica Stanka Vauda, konservator Zoran Trop, čevljar Pavle Ilić, frizer in umetnik Aleksander Fenos, kuharski mojster Vlado Pignar in lastnica butika Andreja Belšak so obrazi nove promocijske kampanje Pridi v mesto, s katero je Zavod za turizem Ptuj povezal ponudnike v starem mestnem jedru. Osnovni cilj akcije je približati butično ponudbo širšemu krogu prebivalcev in obiskovalcev.

V okviru projekta Mesta sodelovanja II/City cooperation II (Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija) ZRS Bistra Ptuj so izdelali brošuro s kuponi za popust pri dvajsetih raznolikih ponudnikih – od modnih butikov, gostinskih lokalov, kolesarske trgovine, cvetličarne in zlatarja do vinske kleti in ptujskih term. Šest obrazov kampanje je svoj prostor dobilo tudi na plakatnih mestih na različnih lokacijah po Ptuju.

Zavod za turizem Ptuj

»Ponudniki, ki smo se odločili za sodelovanje v kampanji smo si podobni v tem, da verjamemo v mesto in v to, kar delamo. Ker ima vsak od nas drugačno, edinstveno ponudbo, drug drugemu ne predstavljamo konkurence, zato z veseljem sodelujemo in se povezujemo. Še po petih letih odkar imam svoj butik v Murkovi ulici, kdo od tistih Ptujčanov, ki le redko pridejo v mesto, presenečen ugotovi, da obstajamo. Prav takšni projekti so zelo dober način promocije naše ponudbe in ozaveščanja kupcev,« je prepričana Andreja Belšak, lastnica butika Absolut Fashion.

Zavod za turizem Ptuj

Zoran Trop, konservator in lastnik Antikvitete Trop ša dodaja: »Obiskovalci, ki jih pritegne staro mestno jedro, v veliki večini niso množični turisti, ampak posamezniki, ki želijo več in so za kakovostno, butično ponudno pripravljeni tudi plačati primerno ceno. Kar nekaj prav takšnih že danes vstopi skozi vrata mojega antikvariata. V prihodnje pa bi si jih želel še več. Pri tem je povezovanje med ponudniki kot se ga inovativno loteva projekt #pridivmesto ključnega pomena.«

»Središče Ptuja je prečudovita srednjeveška kulisa, ki navdušuje tako turiste kot domačine. Vendar opažamo, da številni pri svojih vsakodnevnih opravkih mestno jedro in njegovo ponudbo zaobidejo. S tovrstnimi akcijami želimo ljudi povabiti v mesto in jim pričarati drugačno nakupovalno doživetje kot v velikih trgovskih središčih,« je dejala Katja Gönc, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice