Slika je simbolična.
V Melju je 39-letni Mariborčan iz trgovine odtujil robotski sesalec, po tem, ko ga je želel varnostnik ustaviti, pa mu je večkrat zagrozil, da ga bo zabodel in ubil.

39-letni Mariborčan je včera, okoli 11.10, v eni od prodajaln v Melju v Mariboru odtujil robotski sesalnik znamke Easy home, v vrednosti 219,99 evra. 

Tatvino je preko video-nadzornega sistema zaznal varnostnik in storilca pri izhodnih vratih zaustavil. V skladu s svojimi pooblastili je varnostnik želel ugotoviti, kdo je osumljenec, takrat pa se je osumljenec podal v beg

Varnostnik ga je dohitel in ga pozval, da gre z njim v službene prostore, da bi se preverile vse okoliščine storjene tatvine, vendar se osumljenec s tem ni strinjal in je varnostnika odrinil in ponovno želel, skupaj z odtujenim sesalnikom, pobegniti.

Varnostnik mu je to preprečil, med prerivanjem pa mu je osumljenec večkrat zagrozil, da ga bo zabodel in ubil. Posredovati so morali policisti, ki so uporabili prisilna sredstva in osumljenca zaradi suma storitve roparske tatvine pridržali. 

Sumijo ga, da je v Mariboru izvršil še več podobnih tatvin, zato poteka intenzivna preiskava. 

Odtujil veliko površine strehe in žlebov

Neznani storilec je med 2. in 4. aprilom 2022 s poslovnega objekta podjetja na Karantanski ulici v Mariboru odtujil okoli 40 kvadratnih metrov bakrene strehe in 11 metrov bakrenih žlebov.

Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov.

Nedovoljen prehod državne meje

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Češke, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom čeških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Ker za to ni imel ustreznega dovoljenja, so ga policisti oglobili.

Sinoči pa so imeli v postopku še državljana Romunije, ki je na istem mestu, z osebnim avtomobilom romunskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Tudi njega so oglobili.

Policisti prijeli deset tujcev

Sinoči malo pred polnočjo so policisti na območju Policijske postaje Gorišnica prijeli deset tujcev, in sicer šest državljanov Indije, dva državljana Pakistana, enega državljana Bangladeša in enega državljana Srbije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo. 

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 284 klicev, od tega 93 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 18 kaznivih dejanj,
  • 39 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • 12 povoženj divjadi,
  • petim kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili,
  • sedem prijav kršitev javnega reda in miru, dve na javnem kraju in pet v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • dve nesreči pri delu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice