Uslužbenca mobilnega oddelka Furs Maribor sta med nadzorom na območju mejnega prehoda Gruškovje v avtomobilu tujega državljana odkrila kar 25 kilogramov marihuane, s katero bi lahko tujec zaslužil okoli 60.000 evrov.

Med pregledom osebnega vozila znamke Toyota RAV 4 s prikolico za prevoz vozil, ki ga je vozil tuji državljan, sta uslužbenca Fursa že pri vizualnem pregledu ugotovila, da je dno vozila debelejše kot običajno. Posumila sta, da je bil na podvozju vozila opravljen poseg, s katerim bi bilo mogoče ustvariti dodaten prostor, namenjen za tihotapljenje blaga.

Odločila sta se za preiskavo vozila v pregledni garaži na mejnem prehodu in njune domneve so se izkazale za pravilne.

Skrival kar 56 paketov marihuane

Po odstranitvi voznikovega sedeža sta pod talno in izolacijsko oblogo odkrila kovinsko ploščo, ki je bila na dno vozila pritrjena z dvema vijakoma. Ta plošča je pokrivala vstopno odprtino v dvojno dno vozila. Po odstranitvi kovinske plošče sta v dvojnem dnu opazila več paketov, zavitih v PVC folijo, so sporočili s Fursa.

Pri pregledu vsebine enega paketa sta našla posušene rastlinske delce. Preliminarni test je nakazal, da gre za prepovedano drogo marihuano.

Z nadaljnjo preiskavo sta uslužbenca prenehala in o odkritju obvestila policijo, ki je  v skladu s pristojnostmi zadevo prevzela v nadaljnji postopek. Skupaj je bilo v avtomobilu odkritih 56 paketov prepovedane droge marihuana v skupni teži 25 kilogramov.

52-letnik v priporu

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja je postopek prevzela policija. Pri preiskavi so kriminalisti prepovedano drogo zasegli in zbrali dodatna obvestila. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je bil 52-letni tuji državljan 22. decembra s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici.

Ta je po zaslišanju zanj odredila pripor. 52-letnik bi s prodajo zasežene droge lahko zaslužil približno 60.000 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice