Že deveti dan je pogrešana Rozalija Pongrac, ki je na zadnji septembrski dan po večerji v pižami in z lutko v roki odtavala iz murskosoboškega doma upokojencev.

V Domu starejših so povedali, da je varovanka po večerji oblekla pižamo in očitno odšla. Ljudje so jo nato opazili na cesti in o tem obvestili dom, toda ko so se zaposleni odpravili ponjo, je ni bilo več na spregled. Po naših neuradnih informacijah naj bi ženska sicer imela precejšnje težave s spominom.

Pogrešana oseba je visoka okrog 165 centimetrov, sivih las, oblečena v dvodelno pižamo roza barve, s sabo nosi lutko dojenčka, zavito v odejo.

Že devet dni brez sledi

Na Policijski upravi Murska Sobota so pojasnili, da iskalna akcija za izginulo poteka že od pretekle sobote, 1. oktobra. Njeni svojci v Nemčiji so bili obveščeni, na terenu pa jo iščejo tudi osebje doma, razdeljeno v skupine. Pogrešano so skušali izslediti tudi s helikopterjem, a vse do današnjega dne neuspešno.

Po nekaterih informacijah naj bi 80-letnica odšla v smeri bolnišnice oziroma v smeri Beltinec, zato so pogrešano pospešeno iskali na tem območju. A v devetih dnevih intenzivnega iskanja za Rozalijo Pongrac niso našli niti sledi.

Iskalna akcija je torej še vedno v teku, policija pa vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, poziva, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice