Fotografija je simbolična.
Obema je tekočina brizgnila v oči in jim pričela razjedati uniformo, a kljub ostri bolečini nevarnosti za svoje zdravje in življenje, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta policista osumljenca obvladala in vklenila.

Policista Policijske postaje Maribor sta bila včeraj popoldan napotena na intervencijo na Ulico bratov Greifov v Mariboru, kjer je 80-letni osumljenec kršil javni red in mir.

Kot so sporočili možje v modrem, je osumljenec s še neznanim predmetom po glavi poškodoval svojo 90-letno ženo. Ženi je pomagala stanovalka bloka, osumljenec pa se je zaklenil v svoje stanovanje. Policistom vrat ni želel odpreti, iz stanovanja pa je ves čas vpil, da bo vse pobil in nato še sebe.

Policisti so na kraj poklicali gasilce, da bi s tehničnim posegom odprli vrata, ker pa bi to trajalo dalj časa, saj so bila vrata protivlomna, sta se policista odločila, da bosta zaradi preprečitve ogroženosti življenja ukrepala drugače. 

 

Moški nad polcista z jedko tekočino in kladivom

Po gasilski lestvi sta se policista pričela vzpenjati na balkon stanovanja, takrat pa je osumljenec prišel na balkon in najprej enega, nato še drugega policista polil z jedko tekočino. Obema je tekočina brizgnila v oči in jim pričela razjedati uniformo. 

Kljub ostri bolečini in nevarnosti za svoje zdravje ter življenje, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta policista osumljenca obvladala in vklenila. Reševalci, ki so bili na kraju so jima takoj nudili prvo pomoč in jima izprali ter nevtralizirali oči ter tako preprečili njuni hujši poškodbi. 

Oba policista sta utrpela lahke telesne poškodbe, eden od njiju je moral nastopiti bolniški stalež.

Reševalci so na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor odpeljali tako poškodovano žensko kot osumljenca.

Policisti po usmeritvah pristojne tožilke nadaljujejo s preiskavo kaznivih dejanj nasilje v družini, lahka telesna poškodba in napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice