Zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je danes opravil Sebastien Abramov, ki je osumljen, da je marca 2015 umoril 24-letno Saro Veber. Podal je pisni zagovor, v katerem vztraja, da je šlo za nesrečo.

Tragični dogodek, zaradi katerega je umrlo tedanje Abramovo dekle Sara Veber, se je zgodil pred štirimi leti v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek opisoval kot nesrečo, ki se je pripetila med čiščenjem puške.

Danes je Sebastien Abramov stopil pred preiskovalnega sodnika, kjer podal pisni zagovor. V njem po besedah njegovega odvetnika Žige Podobnika za STA vztraja, da je šlo za nesrečo.

Odrejen enomesečni pripor

Preiskovalni sodnik je na predlog tožilstva odredil enomesečni pripor za Abramova. Odločitev o tem priporu trenutno miruje zaradi tega, ker je osumljeni že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko, piše STA. Ljubljansko okrožno sodišče je za Abramova pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta.

V kolikor bi bil ta pripor odpravljen, stopi v veljavo odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora, je za STA pojasnil odvetnik Abramova.

Predvidoma v začetku prihodnjega tedna naj bi preiskovalni sodnik odločal o morebitni uvedbi sodne preiskave ter o predlogu obrambe za izločitev nekaterih dokazov.

Grozi mu do 30 let zapora

Kriminalisti so sicer že od tragičnega dogodka marca 2015 preiskovali smrt 24-letnice. Čeprav je preiskava sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, pa so kriminalisti letos aprila začeli sumiti, da ji je življenje vzel na zahrbten način in iz koristoljubja ter ga kazensko ovadili.

Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice