Vodjo Štajerske varde Andreja Šiška so zjutraj ob 7. uri znova odpeljali policisti. Zunajobravnavni senat ni podprl odločitve preiskovalnega sodnika.

Šiško je štiri dni že preživel v policijskem in sodnem pridržanju, potem pa ga je v nedeljo zvečer okoli 21. ure preiskovalni sodnik izpustil na prostost, saj po njegovem mnenju tožilstvo ni v zadostni meri utemeljilo očitanih kaznivih dejanj in pripornih razlogov.  Odločitev preiskovalnega sodnika je presojal zunajobravnavni senat, ki pa je odločil drugače kot preiskovalni sodnik.

Andreju Šišku so tako policisti zjutraj ob 7. uri policisti znova odvzeli prostost, je za Mariborinfo potrdil njegov odvetnik Viktor Osim.

Po pridržanju ima Šiško 24 ur za vložitev pritožbe zoper odločitev zunajobravnavnega senata, višje sodišče pa mora nato v 24 urah od prejema pritožbe o njej odločiti.

Osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve

Poglavar samooklicane dežele Štajerske in poveljnik Štajerske varde, sicer pa tudi predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija, je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora.

Omenjeno kaznivo dejanje predpisuje kazen do pet let zapora.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice