Foto: Policijska postaja Rače
Policisti Policijske uprave Maribor poročajo o zasegu prepovedane droge konoplje.

Policisti Policijske postaje Rače so v torek, 22. septembra 2020, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišno preiskavo pri 47-letnem državljanu Avstrije, ki stanuje na območju občine Hoče-Slivnica.

Pri preiskavi stanovanja so odkrili prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem je rastlo 28 rastlin konoplje, visokih od 60 do 120 centimetrov.

Policisti so zasegli tako rastline kot tudi pripomočke za gojenje te droge, torej svetilke, električne dušilnike in ventilatorje.

Nekaj sadik policisti odkrili še na balkonu

Med hišno preiskavo so policisti našli in zasegli še približno 20 gramov posušenih rastlinskih delcev prepovedane droge konoplje in še dodatnih 11 sadik konoplje, visokih 100 do 160 cm, ki so se nahajale na balkonu stanovanjske hiše.

Policisti bodo zoper osumljenega podli kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Foto: Policijska postaja Rače
Foto: Policijska postaja Rače

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice