Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 4. avgusta, malo po 12. uri so policisti na območju Policijske postaje Gorišnica ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V njem je bilo deset tujcev: osem državljanov Iraka, državljan Hrvaške in državljan Bosne in Hercegovine.

Slednja dva sta ostalim nudila pomoč pri prehodu državne meje, zato so ju policisti pridržali in ju bodo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Iračani so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih policisti prepeljali v Azilni dom.

Na Gruškovju nelegalne migrante odkrili v tovornem vozilu

Ob 21.05 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili dva skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po končanem postopku so tujca policisti vrnili nazaj na Hrvaško.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 315 telefonskih klicev. Od tega je bilo 89 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so med drugim obravnavli 34 kaznivih dejanj, tri prometne nesreče I. kategorije in tri nedovoljene prehode državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice