Foto: Sandi Kelc
Najbolj črne napovedi se resda niso uresničile, vendar povečan pretok reke Drave povsem brez posledic vendarle ne bo minil.

Na regionalni cesti Ptuj-Zavrč, med Stojnci in Borlom, je zaradi poplavljenega cestišča popolna zapora ceste. Obvoz je označen prek mejnega prehoda Središče ob Dravi.

Narasla reka je poplavila številne kmetijske površine na območju občin Markovci in Gorišnica, pa tudi športni park v Stojncih.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj v Krčevini pri Vurbergu reka Drava poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Grajena so postavili protipolavne vreče.

Borl, foto: Sandi Kelc

V prihodnjih dneh bo pretok Drave še vedno velik

Danes zjutraj ob 9. uri so z Agencije Republike Slovenije za okolje sporočili: »Pretok Drave na meji z Avstrijo je 1.100 kubičnih metrov na sekundo in ustaljen, v spodnjem toku skupaj v strugi in kanalu hidroelektrarne Formin okoli 1.400 kubičnih metrov na sekundo. Ob tem Drava poplavlja na več mestih ob strugi.«

Po hidroloških napovedih bo pretok Drave jutri in v prihodnjih dneh še vedno velik, v prihodnjih dneh pa naj bi se pritok iz Avstrije znižal pod 1.000 kubičnih metrov na sekundo.

Za Spodnje Podravje tudi za danes in jutri še vedno velja oranžno hidrološko opozorilo.

Borl, foto: Sandi Kelc

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice