Pod vplivom alkohola tudi vsak sedmi kolesar ...

Motoristi, mopedisti in kolesarji, poleg  pešcev, veljajo za najbolj ogrožene udeležence v cestnem prometu. A možje v modrem gotavljajo, da so slednji tudi med pogostimi kršitelji v cestnem prometu.

V zadnjem tednu so na območju Policijske uprave Celje posebno pozornost v prometu namenili varnosti motoristov, mopedistov in kolesarjev.

Kontrolirali so 405 motoristov in mopedistov in ugotovili kar 118 kršitev cestno prometnih predpisov. Od 178 preizkušenih z alkotesti jih je dvanajst vozilo pod vplivom alkohola. Trije motoristi so vozili pod vplivom prepovedanih drog

30 voznikov oziroma sopotnikov motornih koles in mopedov pri vožnji ni uporabljajo zaščitne čelade. Zaradi neizpolnjevanja pogojev za vožnjo so štirim voznikom zasegli motorna kolesa in mopede.

Zaskrbljujoče je tudi obnašanje kolesarjev v cestnem prometu. To poletje skorajda ni dneva, da ne bi poročali o njihovih poškodbah. V zadnjem tednu so pri kolesarjih zaznali 79 prekrškov.

Sedem od 47 kolesarjev preizkušenih z alkotesti je kolesarilo pod vplivom alkohola. Pri kolesarjih so še vedno najpogostejše kršitve vožnja po napačni strani vozišča ter vožnja  z neprilagojeno hitrostjo in vožnja preblizu desnemu robu vozišča.

»Ne pozabimo, da so posledice prometnih nesreč pri voznikih enoslednih vozil pogosto zelo hude,« opozarjajo celjski policisti. Lani sta na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrla dva kolesarja in trije vozniki motornih koles.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice