Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 228 klicev, od tega 80 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so mariborski možje v modrem obravnavali en nedovoljeni prehod državne meje in en poskus izmaknitve mejni kontroli.

Policisti Policijske postaje Podlehnik so na svojem območju prijeli 34-letnega državljana Kosova, ki je s svojim vozilom prečkal državno mejo na nedovoljen način iz smeri Republike Hrvaške. 

V vozilu je prevažal tri potnike, prav tako državljane Kosova. V postopku so možje v modrem ugotovili, da voznik in dva potnika imata urejen status v Nemčiji, 26-letna državljanka Kosova pa je imela zgolj vizo za Republiko Hrvaško. Vsem štirim je bila izrečena globa, 26-letna državljanka Kosova pa je bila po končanem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje pa so pri temeljiti mejni kontroli na vstopu v Republiko Slovenijo v tovornem prostoru turškega polpriklopnika odkrili šest državljanov Afganistana, ki so se skriti v hladilnik za cvetje poskušali izmakniti mejni kontroli. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

A to še ni vse. Policisti Policijske postaje Šentilj so pri kontroli cestnega prometa ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Voznika so izključili iz prometa, vozilo pa zasegli. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so pri kontroli cestnega prometa ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da je vozil vozilo v času ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil. 

V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus je pokazal 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik je bil izključen iz cestnega prometa vozilo pa zaseženo. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice