Vir: Facebook, Gasilska brigada Ljubljana.
Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili obveščeni o požaru na območju Kašlja.

Nekaj minut čez deveto uro je zagorelo na avtoodpadu na Mazovčevi poti v Ljubljani, na območju Kašlja. Poleg poklicnih gasilcev Gasilske brigade Ljubljana je bilo aktiviranih še 11 prostovoljnih gasilskih enot. Na intervenciji sodeluje 118 gasilcev s pomočjo 31 vozil. Obseg požara ocenjujejo na 100 krat 100 metrov.

Gašenje zahteva predvsem večjo količino gasilcev, ki zaradi dima gašenje izvajajo opremljeni z izolirnimi dihalnimi aparati.

Policisti so zaprli dostop do kraja požara. Na kraju so prisotni tudi delavci Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. 

Vir: Facebook, Gasilska brigada Ljubljana.

Po do sedaj znanih podatkih nevarnosti za bližnje prebivalce ni, naprošajo pa vse mimoidoče, ki se zbirajo v okolici, da se kraju požara ne približujejo in s tem ovirajo interventne službe ali se celo spravljajo v nevarnost. Poleg tega okoliškim prebivalcem svetujejo, da zapirajo okna in se ne zadržujejo na prostem. 

Vzroka požara za zdaj še niso ugotovili. Po do zdaj znanih podatkih nevarnosti za bližnje prebivalce ni, vendar tudi na policiji naprošajo vse mimoidoče, ki se zbirajo v okolici, da se kraju požara ne približujejo in s tem ne ovirajo interventne službe ali se celo spravljajo v nevarnost.

Ko bodo vzpostavljeni pogoji za nadaljnje delo, bodo policisti opravili ogled kraja požara, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana. 

Vir: Facebook, Gasilska brigada Ljubljana.
Vir: Facebook, Gasilska brigada Ljubljana.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice