Osumljeni oboroženega ropa v Turnišču naj bi bil še vedno na begu. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, naj bi se nepridiprav več dni gibal po okolici in načrtoval rop.

Razen skopih informacij, da je neznani oborožen storilec v četrtek zvečer oropal trgovino v Turnišču in nato pobegnil s kraja, Policijska uprava Murska Sobota drugih podrobnosti preiskave še ni razkrila.

Policisti so kmalu po ropu začeli izvajati aktivnosti za prijetje storilca s cestnimi zaporami po Turnišču in začasno kontrolo uvoza na avtocesto v smeri Lendave.

Trgovke prestrašene, a nepoškodovane

Po neuradnih informacijah Sobotainfo naj bi bil neznani moški oblečen v črno jakno in modre kavbojke, na glavi pa naj bi imel kapo.

Med ropom nihče ni bil poškodovan, a so zaposlene trgovke v turniškem Mercatorju včeraj zvečer ostale v trgovini in s policisti sodelovale pri preiskavi.

Je storilec več dni čakal na priložnost?

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah policija danes nadaljuje z zbiranjem informacij in iskanjem storilca.

Ta naj bi se več dni zadrževal v Turnišču, predvsem v bližini tovarne Planika. Vsaj dva dni pred ropom je že v zgodnjih jutranjih urah sedel v avtomobilu bele barve z registrsko oznako LJ in občasno telefoniral.

Storilec še vedno na begu

»Ko bo znanega kaj več, vam informacijo dopolnim,« je skoraj dve uri po ropu sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota Suzana Rauš.

»Osumljenec še ni bil izsleden, kriminalisti Specialne kriminalistične policije in policisti Policisti Policijske uprave Murska Sobota nadaljujejo z zbiranjem obvestil,« so za Sobotainfo sporočili soboški policisti.

Starejše novice